Healthy Food

Nadat ik al bij meerdere diëtisten langsging – zonder blijvend resultaat - werd ik door mijn huisarts naar Flore doorverwezen. Ik voelde meteen een klik omdat er werd geluisterd naar het verhaal achter mijn eetprobleem. Na enkele maanden weeg ik 7 kg minder en voel ik me beter in mijn vel.

Ann

53 jaar

Vermagering bij menopauze

OVER MIJ

In 2018 behaalde ik met onderscheiding mijn bachelor voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Gent. Gedurende een half jaar ging ik op erasmusuitwisseling naar Metropol University College Copenhagen, waar ik me specialiseerde in voeding voor moeder en kind. Tijdens mijn laatste semester aan de hogeschool kreeg ik steeds meer interesse in fysiologie - de werking van de biologische processen in het lichaam, zoals de stofwisseling. Daarom besloot ik om naar Liverpool te verhuizen en me daar te verdiepen in sport en voeding. In 2019 behaalde ik met distinction mijn master in sportvoeding aan John Moores University. Ik kreeg van één van mijn professoren de unieke kans om gedurende dit jaar ervaring op te doen als diëtist in Premier League Football bij Everton FC. Ik schoolde me daarom bij tot anti-doping adviseur bij het Britse antidopingagentschap UKAD en behaalde mijn ISAK level 1 accreditatie voor analyse van de lichaamssamenstelling, een methode die op topsportniveau gebruikt wordt. Daarnaast heb ik ook een bijzondere interesse in maag-darm ziekten zoals prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP dieet dat daarbij helpt. Ik volgde daarom een postgraduaat in FODMAPs aan Monash University in Australië, waar het dieet werd uitgevonden. Na mijn studies keerde ik terug naar België. Op dit moment werk ik als onderzoeker aan een doctoraat rond voeding en gedragsverandering aan de Universiteit Gent

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Neem contact met Flore op:

info@dietisteflore.com

0483/23 72 72

Consultaties Huisartsenpraktijk Elsdries

Beekstraat 37, 9090 Melle

Woensdag          17:00 - 21:00

Consultaties Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg

Dendermondsesteenweg 220, 9040 Sint-Amandsberg

Donderdag          08:00 - 21:00

Consultaties Huisartsenpraktijk De Zwaan

Brusselsesteenweg 76, 9090 Melle

Zaterdag             08:00 - 12:00

Huisartsenpraktijk Elsdries

Melle

 

Op woensdagavond hou ik consutaties binnen Huisartsenpraktijk Elsdries te Melle (wit gebouw). Er is een traplift beschikbaar voor mensen die minder goed te been zijn. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parking in de straat. Om u optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisartsen Geert Planckaert, Karen Vandensteen, Elise Deruytter, Sarah Defoirdt en Tine Michem. Uiteraard bent u ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan u makkelijk een afspraak inplannen.

Huisartsenpraktijk De Zwaan

Melle

 

Op zaterdagvoormiddag hou ik consutaties binnen Huisartsenpraktijk De Zwaan te Melle. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een ruime parking achter het gebouw. Om u optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisarts Fien Van Stappen. Uiteraard bent u ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan u makkelijk een afspraak inplannen.

Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg Sint-Amandsberg

 

Op donderdag hou ik consutaties binnen Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg te Sint-Amandsberg. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een ruime parking met ingang via de Schildersstraat. Om u optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisartsen Delphine Guenter, Eva Peperstraete, Thomas Van der Paelt en Ruth Botterman. Uiteraard bent u ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan u makkelijk een afspraak inplannen.

Online consultatie

Op aanvraag ben ik beschikbaar voor online consultaties via Skype. De consultatie verloopt indentiek als een consultatie in de praktijk, maar u zal zichzelf wegen. Info en voedingsschema's worden na de consultatie via mail gestuurd. U bent welkom op doorverwijzing van een arts, para-medici of op eigen initiatief. Een afspraak inplannen kan door te mailen naar info@dietisteflore.com.