OVER MIJ

In 2018 behaalde ik met onderscheiding mijn bachelor voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Gent. Tijdens mijn laatste semester aan de hogeschool kreeg ik steeds meer interesse in fysiologie - de werking van de biologische processen in het lichaam, zoals de stofwisseling. Daarom besloot ik om naar Liverpool te verhuizen en me daar te verdiepen in sport en voeding.

 

In 2019 behaalde ik met distinction mijn master in sportvoeding aan John Moores University. Ik kreeg van één van mijn professoren de unieke kans om gedurende dit jaar ervaring op te doen als diëtist in Premier League Football bij Everton FC. Ik schoolde me daarom bij tot anti-doping adviseur bij het Britse antidopingagentschap UKAD en behaalde mijn ISAK level 1 accreditatie voor analyse van de lichaamssamenstelling, een methode die op topsportniveau gebruikt wordt.

 

Daarnaast heb ik ook een bijzondere interesse in maag-darm ziekten zoals prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP dieet dat daarbij helpt. Ik volgde daarom een postgraduaat in FODMAPs aan Monash University in Australië, waar het dieet werd uitgevonden.

 

Na mijn studies keerde ik terug naar België. Op dit moment werk ik als onderzoeker aan een doctoraat rond voeding en gedragsverandering aan de Universiteit Gent. Het doel van mijn onderzoek is om te bepalen wat de triggers zijn van food cravings (eetbuien).

Fanny-2-684x1024.jpg

Universitair Ziekenhuis - Gent

Op dinsdagnamiddag en -avond hou ik consutalties in het Centrum voor Sportgeneeskunde UZ Gent. Het UZ is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een ruime parking. Om je optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met de artsen, fysiologen en psychologen van het centrum. In het Centrum voor Sportgeneeskunde ben je ook welkom als niet-sporter om een ander dieet te volgen. Je hebt geen doorverwijzing nodig. Via de afsprakentool op deze website kan je makkelijk een afspraak inplannen.

Medisch Huis De Zwaan - Melle

 

Op woensdagnamiddag en -avond hou ik consutalties binnen Medisch Huis De Zwaan te Melle. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een ruime parking achter het gebouw. Om je optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisarts Fien Van Stappen. Uiteraard ben je ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan je makkelijk een afspraak inplannen.

Huisartsenpraktijk Elsdries - Melle

 

Op woensdagnamiddag en -avond hou ik consultaties binnen Huisartsenpraktijk Elsdries te Melle (wit gebouw). Er is een traplift beschikbaar voor mensen die minder goed te been zijn. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parking in de straat. Om je optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisartsen Geert Planckaert, Karen Vandensteen, Elise Deruytter, Sarah Defoirdt en Emmeline Deloddere. Uiteraard ben je ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan je makkelijk een afspraak inplannen.

Consultatie online

 

Woon je niet in de buurt van mijn praktijk en zou je graag begeleid worden door mij? Dat kan zeker! Ik doe ook online consultaties (via Teams), waar je dezelfde informatie, steun en begeleiding krijgt. Om een online consultatie aan te vragen kan je een afspraak plannen op eender welke locatie via de afsprakentool op deze website. Bij opmerkingen vermeld je 'online'.

Neem contact met Flore op:

info@dietisteflore.com

0483/23 72 72

Medisch Huis De Zwaan

Brusselsesteenweg 76, 9090 Melle

Huisartsenpraktijk Elsdries

Beekstraat 37, 9090 Melle

UZ Gent

C. Heymanslaan 10, 9000 Gent

Ingang 12 - Gebouw K12E - Route 1560

Online

Op aanvraag