OVER MIJ

In 2018 behaalde ik met onderscheiding mijn bachelor voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Gent. Gedurende een half jaar ging ik op erasmusuitwisseling naar Metropol University College Copenhagen, waar ik me specialiseerde in voeding voor moeder en kind. Tijdens mijn laatste semester aan de hogeschool kreeg ik steeds meer interesse in fysiologie - de werking van de biologische processen in het lichaam, zoals de stofwisseling. Daarom besloot ik om naar Liverpool te verhuizen en me daar te verdiepen in sport en voeding.

 

In 2019 behaalde ik met distinction mijn master in sportvoeding aan John Moores University. Ik kreeg van één van mijn professoren de unieke kans om gedurende dit jaar ervaring op te doen als diëtist in Premier League Football bij Everton FC. Ik schoolde me daarom bij tot anti-doping adviseur bij het Britse antidopingagentschap UKAD en behaalde mijn ISAK level 1 accreditatie voor analyse van de lichaamssamenstelling, een methode die op topsportniveau gebruikt wordt. Daarnaast heb ik ook een bijzondere interesse in maag-darm ziekten zoals prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP dieet dat daarbij helpt. Ik volgde daarom een postgraduaat in FODMAPs aan Monash University in Australië, waar het dieet werd uitgevonden.

 

Na mijn studies keerde ik terug naar België. Op dit moment werk ik als onderzoeker aan een doctoraat rond voeding en gedragsverandering aan de Universiteit Gent. Het doel van mijn onderzoek is om te bepalen wat de triggers zijn van food cravings (eetbuien).

Nadat ik al bij meerdere diëtisten langsging – zonder blijvend resultaat - werd ik door mijn huisarts naar Flore doorverwezen. Ik voelde meteen een klik omdat er werd geluisterd naar het verhaal achter mijn eetprobleem. Na enkele maanden weeg ik 7 kg minder en voel ik me beter in mijn vel.

Ann

53 jaar

Vermagering bij menopauze

copy.jpg

Medisch Huis De Zwaan - Melle

 

Op dinsdagnamiddag en -avond hou ik consutalties binnen Huisartsenpraktijk De Zwaan te Melle. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een ruime parking achter het gebouw. Om u optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisarts Fien Van Stappen. Uiteraard bent u ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan je makkelijk een afspraak inplannen.

Huisartsenhuis 10 - Wachtebeke

Op vrijdagnamiddag en -avond hou ik consultaties binnen Huisartsenpraktijk Huisartsenhuis 10 te Wachtebeke. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een ruime parking achter het gebouw. Om u optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisartsen Veerle Bruggeman, Susan Thomaes, Margot Van Den Biesen, Ellen Veeckman, Chantal van de Luijster en Steven Van Holm. Uiteraard bent u ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan je makkelijk een afspraak inplannen.

Huisartsenpraktijk Elsdries - Melle

 

Op woensdagnamiddag en -avond hou ik consultaties binnen Huisartsenpraktijk Elsdries te Melle (wit gebouw). Er is een traplift beschikbaar voor mensen die minder goed te been zijn. De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parking in de straat. Om u optimaal te begeleiden bestaat er een goede samenwerking met huisartsen Geert Planckaert, Karen Vandensteen, Elise Deruytter, Sarah Defoirdt en Emmeline Deloddere. Uiteraard bent u ook welkom op doorverwijzing van een andere arts, para-medici of op eigen initiatief. Via de afsprakentool op deze website kan je makkelijk een afspraak inplannen.

Consultatie aan huis

 

Voor minder mobiele patiënten is het mogelijk om een huisbezoek aan te vragen. Dit gaat door op donderdagnamiddag of vrijdagvoormiddag. Om een huisbezoek aan te vragen kan je een mail sturen naar info@dietisteflore.com.

Consultatie online

 

Woon je niet in de buurt van mijn praktijk en zou je graag begeleid worden door mij? Dat kan zeker! Ik doe op ook online consultaties (via Teams), waar je dezelfde informatie, steun en begeleiding krijgt. Om een online consultatie aan te vragen kan je een mail sturen naar info@dietisteflore.com.

Neem contact met Flore op:

info@dietisteflore.com

0483/23 72 72

Consultaties Medisch Huis De Zwaan

Brusselsesteenweg 76, 9090 Melle

Dinsdag             15:00 - 21:00

Consultaties Huisartsenpraktijk Elsdries

Beekstraat 37, 9090 Melle

Woensdag          15:00 - 21:00

Consultaties Huisartsenhuis 10

Meersstraat 10, 9185 Wachtebeke

Vrijdag               11:00 - 19:00

Online consultatie

Op aanvraag