top of page

Over mij

20220108_Huwelijk_Loes_Thomas_189.jpg

Flore is een erkende diëtiste met specialisaties in gezonde voeding, fodmaps en sportvoeding. ​Sinds 2019 werkt ze als zelfstandig diëtiste en begeleidde ze al talloze patiënten naar een gezondere levensstijl.

Als sportdiëtiste is Flore ook verbonden aan Gymfed Vlaanderen. Ze begeleidt er de gymnasten van Team Belgium in aanloop naar belangrijke wedstrijden.

In haar vrije tijd houdt Flore van lopen en fietsen. Ze is ook vaak te vinden in een koffiebar in de stad.

Opleiding

2021-...

Universiteit Gent, België

Op dit moment werk ik als onderzoeker aan een doctoraat rond voeding en gedragsverandering aan de Universiteit Gent. Het doel van mijn onderzoek is om te bepalen wat de triggers zijn van food cravings (eetbuien).

2018-2019

Monash University, Australië

Ik heb ook een bijzondere interesse in maag-darm ziekten zoals prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP dieet dat daarbij helpt. Ik volgde daarom een postgraduaat in FODMAPs aan Monash University in Australië, waar het dieet werd uitgevonden.

2018-2019

Liverpool John Moores University, UK

In 2019 behaalde ik met onderscheiding mijn master in sportvoeding aan John Moores University. Ik kreeg van één van mijn professoren de unieke kans om gedurende dit jaar ervaring op te doen als diëtist in Premier League Football bij Everton FC. Ik schoolde me daarom bij tot anti-doping adviseur bij het Britse antidopingagentschap UKAD en behaalde mijn ISAK level 1 accreditatie voor analyse van de lichaamssamenstelling, een methode die op topsportniveau gebruikt wordt.

2015-2018

Hogeschool Gent, België

In 2018 behaalde ik met onderscheiding mijn bachelor voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Gent. Tijdens mijn laatste semester aan de hogeschool kreeg ik steeds meer interesse in fysiologie - de werking van de biologische processen in het lichaam, zoals de stofwisseling. Daarom besloot ik om naar Liverpool te verhuizen en me daar te verdiepen in sport en voeding.

bottom of page