TARIEVEN EN TERUGBETALING

Eerste consultatie

€ 60

Duur: ± 60 minuten

Tweede consultatie

€ 60

Duur: ± 60 minuten

Incl. voedingsschema en winkelkaartje

Vervolgconsultatie

€ 30

Duur: ± 30 minuten

Incl. aanpassing voedingsschema, recepten, vragen

Duoconsultatie

-25 %

Je levensstlijl veranderen is vaak makkelijker met twee. Indien het over eenzelfde dieettype gaat, krijgen jullie 25 % korting op de prijs van een individuele consultatie.

Terugbetaling voor/zorgtraject diabetes

 

Patiënten met diabetes type II hebben recht op een aantal sessies dieetadvies die worden terugbetaald (uitgezonderd remgeld). Deze sessies zijn op voorschrift van de huisarts en je zal tijdens de consultatie een vastgelegd tarief betalen, dat door de mutualiteit zal terugbetaald worden. Bij insulinetherapie word je doorverwezen naar een diabeteseducator.

Terugbetaling kinderdiëtiek

 

Kinderen of jongeren met overgewicht hebben recht op een aantal sessies dieetadvies die worden terugbetaald (uitgezonderd remgeld). Deze sessies zijn op voorschrift van de huisarts en je zal tijdens de consultatie een vastgelegd tarief betalen, dat door de mutualiteit zal terugbetaald worden. Bij kinderen jonger dan 16 jaar word je doorverwezen naar een gespecialiseerde diëtist.

Betaalmogelijkheden

 

  • Cash

  • Bancontact App via smartphone

Heb je een afspraak gemaakt en is er iets tussengekomen? Laat het dan zeker weten. Je kan kosteloos annuleren tot 24 uur voor de afspraak, anders wordt het bedrag van de consultatie aangerekend. Dit omdat er tijd vrijgehouden wordt om jou te helpen en omdat andere mensen soms ook op het door jou gekozen moment hadden willen langskomen.

Terugbetaling

 

Tijdens de eerste consultatie zal de diëtiste je een formulier geven voor terugbetaling via de mutualiteit. De voorwaarden voor terugbetaling zijn verschillend per mutualiteit. In sommige gevallen betaalt je aanvullende ziekteverzekering het volledige bedrag van de consultatie terug. Voor alle info bekijk je best de website van jouw mutualiteit:

Christelijke Mutualiteit - CM

Bond Moyson

Liberale Mutualiteit - LM Plus

Onafhankelijke Ziekenfonds - OZ

Partena

Vlaams Neutraal Ziekenfonds - VNZ​

Securex

Neem contact met Flore op:

info@dietisteflore.com

0483/23 72 72

Consultaties Medisch Huis De Zwaan

Brusselsesteenweg 76, 9090 Melle

Dinsdag             15:00 - 21:00

Consultaties Huisartsenpraktijk Elsdries

Beekstraat 37, 9090 Melle

Woensdag          15:00 - 21:00

Consultaties Huisartsenhuis 10

Meersstraat 10, 9185 Wachtebeke

Vrijdag               11:00 - 19:00

Online consultatie

Op aanvraag