WERKWIJZE

Eerste consultatie

Tijdens de eerste consultatie leert Flore je beter kennen. Ze polst naar jouw verwachtingen, waarom je een dieet wil starten en wat jouw motivatie is. Samen wordt gekeken wat je huidige leefgewoonten zijn en welke verandering voor jou praktisch mogelijk is. Flore zal een voedingsanamnese afnemen, waarbij wordt nagegaan wat je op een dag zoal eet. Aan de hand daarvan stelt ze een indiviueel voedingsschema op dat je zal krijgen tijdens de tweede consultatie. Vervolgens worden samen met jou de basis richtlijnen van je nieuwe dieet overlopen, zodat je je al een eerste beeld kan vormen.

Afhankelijk van het soort dieet wordt tijdens de eerste consultatie ook je lichaamsgewicht gemeten. Deze informatie helpt Flore om haar voedingsadvies beter op jouw lichaam af te stemmen. 

Wat breng je mee naar de consultatie?

  • Doorverwijsbrief van de arts

  • Bij voor/zorgtraject diabetes of jongeren met overgewicht: voorschrift van de arts

  • Recente bloedresultaten

  • Overzicht van medicatie

  • Overzicht van voedingssupplementen

  • Overzicht van sportactiviteiten/trainingsschema

Tweede consultatie

Tijdens de tweede consultatie wordt jouw voedingsschema overlopen. Samen worden enkele concrete en haalbare streefdoelen opgesteld. Dit kan op gebied van gewicht zijn, maar ook op vlak van lichaamssamenstelling of klachtenvermindering. Je krijgt uitgebreid de kans om vragen te stellen.

Samen bekijken we ook hoe je correct verpakkingen leest en hoe je dit praktisch kan toepassen in de supermarkt. Je krijgt een handig winkelkaartje met richtlijnen dat je op weg zal helpen.

Vervolgconsultaties

Tijdens de vervolgconsultaties wordt verdere ondersteuning gegeven bij het verloop van het dieet. Jouw evolutie wordt besproken en het dieet wordt bijgestuurd indien nodig. Er kan dieper ingegaan worden op het dieet bij specifieke situaties zoals een restaurantbezoek, vakantie, hittegolf etc. Je krijgt opnieuw uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Indien je dat wenst krijg je extra informatie zoals voorbeeldrecepten en staaltjes van producten.​

De frequentie van deze consultaties is volledig jouw eigen keuze. Je kan ervoor kiezen om de consultaties wekelijks of om de 2, 3 of 4 weken in te plannen. Na verloop van tijd worden de consultaties afgebouwd, zodat je alleen verder kan gaan met je nieuwe levensstijl.

Neem contact met Flore op:

info@dietisteflore.com

0483/23 72 72

Medisch Huis De Zwaan

Brusselsesteenweg 76, 9090 Melle

Huisartsenpraktijk Elsdries

Beekstraat 37, 9090 Melle

UZ Gent

C. Heymanslaan 10, 9000 Gent

Ingang 12 - Gebouw K12E - Route 1560

Online

Op aanvraag